Evo kratkog vodiča o tome kako napraviti sajt

Prva i osnovna stvar je da osmislite kao bi sajt trebao da izgleda. Najjednostavnije rešenje je da uzmete papir i olovku i da nacrtate početnu stranicu vašeg sajta kako bi želeli da on izgleda. Obeležite sve elemente na stranici i zapišite šta se u njima nalazi.

Ukoliko ne znate sami kako napraviti sajt, ako angažujete nekog za pravljenje sajta to će mu uveliko pomoći da sajt napravi onako kako ste želeli.

Neka od besplatnih rešenja za pravljenje sajta

Ukoliko se odlučite da sami napravite sajt postoji veliki broj besplatnih rešenja na internetu za pravljenje sajta kao što su WordPress, Joomla, Weebly…

Oni vam nude već gotova rešenja, na vama je samo da izaberete neki od ponudjenih templejta (tema) i na taj način za veoma kratko vreme i na jednostavan način napravite sajt. Izrada sajtova nikad nije bila lakša.

kako napraviti sajtPripremite tekstove i slike i sve ono što želite da postavite na vaš sajt. To sve treba uraditi unapred i pripremljen materijal ubaciti u elemente sajta i na taj način kreirati izgled vašeg sajta.

Obratite pažnju na veličinu slika jer slke treba da budu prilagođene za web. Prilikom pisanja tekstova pišite svojim rečima i detaljno opišite čime se bavite.

Odaberite ime firme ili ključnu reč kao domen za vaš sajt (www.vašafirma.com). Ukoliko je to ključna reč izaberite domen od dve tri ključne reči koje najbolje opisuju ono čime se bavite.

Izrada sajtova se ne svodi samo na sadržaj budućeg sajta, jedna od najbitnijih stvari je i hosting. Izaberite kvalitetan i dobar hosting za vaš sajt.

Ponuda je velika pa dobro proučite ko šta nudi. Izaberite ono što najviše odgovara vašim potrebama. Po mogućstvu odaberite hosting velike brzine i sa opcijom bekapa.

Promovišite vaš sajt na svakom koraku i na društvenim mrežama.

Nadam se da smo vam malo pomogli.

Na našem sajtu ćete naći još tekstova o pravljenu web sajtova, dobro sve pročitajte, pomoćiće vam i uštedeti vreme.

Ukoliko imate još pitanja u vezi toga kako napraviti sajt slobodno nas kontaktirajte.

Close Menu