Izrada sajtova po najnovijim standardima

standardi za izradu web sajtova html5, js i css3Izrada web sajtova predstavlja obavezu za svakoga ko ima veliku ili malu firmu, ako prodaje robu ili usluge, da na taj način predstavi ono što radi i čime se bavi. Sajt pored toga što je tu kao vrsta reklame je ujedno i ogledalo Vašeg biznisa.
U vremenima koja dolaze izrada web sajta za firmu ili Vas je nešto što se podrazumeva jer mlade generacije stasaju uz računare, a oni su vaši budući potencijalni kupci ili korisnici usluga. Sve što im je potrebno ili ih interesuje “proguglaće” tj sešće za kompjuter, uzeti pametni telefon ili tablet i pretražiti internet.

Ukoliko Vam je potreban web sajt za vašu veliku ili malu firmu, salon, lokal ili bilo koju drugu delatnost odnosno oblast kojom se bavite u životu ili samo promena dizajna već postojećeg web sajta, a cilj Vam je da vaši proizvodi ili usluge budu tu na jedan klik od Vašeg klijenta, kupca ili korisnika tokom cele godine u svakom trenutku, mi smo tu da Vam to i omogućimo i izradimo web sajt prema Vašim potrebama.

Izrada sajtova počinje nekom osnovnom idejom ili predstavom o tome kako bi Vaš sajt trebao da izgleda. Možda nije loše pogledati šta je konkurencija izabrala pa da to bude osnova za dalji razvoj Vašeg sajta. Naj bitnija stvar koja čini neki sajt je njegov sadržaj. Naglasak je na tome da sadržaj web sajta bude jedinstven, što relevantniji i tako napisan da na jednostavan način posetiocu sajta u vrlo kratkom periodu da pregršt bitnih informacija koje će ga zadržati na sajtu i navesti ga da baš Vas izaber u moru drugih.

Vreme potrebno za izradu web sajtova zavisi naravno od samog sajta (broj strana, slika i svega što čini Vaš budući sajt), a iznosi minimum 7 dana za neke osnovne sajtove sa par strana.

Internet kao fenomen sve više uzima maha tako da je veza sa Vašim budućim kupcima ili korisnicima usluga definitivno web sajt. Mi ćemo na pravi način zadovoljiti sve vaše potrebe za kvalitetnom izradom web sajtova, odabrati najbolje tehnike izrade web sajta, a po potrebi uraditi i optimizaciju web sajta za najveće pretraživace na internetu.

Zašto i kome su potrebni web sajtovi?

Usled ekspanzije interneta kod nas u poslednje vreme, dolazi i do širenja tržišta koje neprekidno raste, iz tog razloga je neophodno u modernom poslovanju kao deo imidža firme imati i sajt koji pored estetskog, zadovoljava i ekonomski profil Vašeg biznisa.

Izrada sajta kao rešenje za oglašavanje vašeg biznisa postaje neminovnost i svaki izgubljen trenutak u borbi za novog kupca ili korisnika usluga kasnije može biti nenadoknadiv!

Tržište koje već sad broji preko dva miliona korisnika interneta u Srbiji i koje je u stalnom porastu privlačno je za bilo koji vid ili veličinu biznisa kojim se bavite. Ne mislite li da je to dovoljan razlog da imate svoj sajt i na taj način budete bliže vašem potencijalnom klijentu, kupcu ili korisniku usluga 365 dana u godini?

Ukoliko se budete odlučili da Vam mi izradimo sajt, tu smo da Vam pomognemo u svakom pogledu korisnim savetima. Nudimo Vam brzinu i kvalitet usluge bilo da je u pitanju izrada web sajta ili optimizacija sajtova za pretraživače (SEO).

Šta je sve potrebno za izradu sajta?

Ukoliko ste razmišljali o izradi sajta za vaš biznis sigurno ste se zapitali šta je sve potrebno za izradu jednog sajta. Ono što želimo da naglasimo je ideja i pružanje pravih informacija. Ukoliko se radi o pružanju usluga naš savet je da kreirate sajt oko neke dobre ideja ili ponude kakva nije uobičajena ili je nova na našem tržištu. Takav pristup kreiranju budućeg sajta sigurno će ga istaći iz gomoile drugih sajtova na istu temu i na taj način vam omogućiti da se pozicionirate ispred konkurencije.

Druga stvar je ponuda. Dobro razmislite šta se sve nudi u okviru vaše branše i potražite prostor u nekim segmentima koji kod nas nisu dovoljno zastupljeni. Uvek može više i bolje. Vaš sajt je tu da vam u tome pomogne. Izradite web sajt koji će iz prve ruke ponuditi vašim korisnicima nešto novo ili jedinstveno. Na lak i jednostavan način web sajt vam omogućuje da prenesete neku novost ili novu ponudu u okviru vašeg posla. Uvek se trudite da krajnjem korisniku pružitre pravu i sigurnu informaciju. Na taj način vaš web sajt postaje neka vrsta informatora na koji se ljudi vraćaju ili upućuju nove korisnike što je i osnovni cilj sajta.

Sam web sajt čini još niz elemenata, a mi vam neke od njih predstavljamo na našoj stranici elementi potrebni za izradu sajta. Informišite se na vreme kako bi što bolje organizovali i izradili vaš budući web sajt.

WordPress CMS

WordPress, Joomla, Drupal

Izrada web sajta na nekoj od CMS platformi (WordPress, Joomla, Drupal..) vam omogućuje da na lak i jednostavan način u svakom trenutku razmenjujete novosti ili nove ponude sa vašim krajnim korisnicima. Pristup ovako izradjenim sajtovima je brz i jednostavan i uz malo truda samostalno možete osvežavati sadržaj vašeg sajta.

WordPress kao jedna od takvih platformi naš je izbor za izradu vašeg budućeg sajta, a kao potvrdu tome navodimo da je skoro polovina svih web sajtova u svetu izradjena upravo u WordPress-u. Evo više informacija ukoliko ste zainteresovani da saznate kako se radi izrada sajtova u WordPress-u.

Cena izrade sajtova

Jako je teško odrediti pravu cenu budućeg veb sajta. U principu se pravi par nekih kategorija i vaš budući web sajt se svrstava u tu neku cenovnu kategoriju (osnovni, klasik, napredni). Mnogo stvari utiče na rok izrade kao i na cenu budućeg sajta tako da su te kategorije samo neki polazni cenovni okviri. Ono što je bitno je da vam se uloženi novac i vrati. E tu je i najveći problem oko cene… Računajte da vam se uglavnom vrati upravo onoliko koliko i uložite.

Nema jeftinog veb sajta, a da je dobar. To jedno sa drugim ne ide…

Dobar sajt iziskuje uloženo vreme i trud, a to sve mora i da se plati. Preskačući neku od stepenica sigurno ne činite ništa dobro za vaš budući web sajt ni za vaš biznis. Ne kažem da se treba zaletati i uludo trošiti pare, ali niska cena web sajta ne treba da vam bude polazni osnov za izradu sajta. Ovde možete pročitati više o tome šta znači i šta dobijate kada je u pitanju izrada jeftinih web sajtova.

Besplatni web sajtovi

Nije uvek neophodno da platite vaš budući web sajt. Na više načina i uz malo truda možete za početak imati web sajt koji ćete sami kreirati i koji vam može poslužiti u nekim prvim koracima u razvoju vašeg budućeg biznisa. I tu se pojavljuje WordPress kao jedna od besplatnih platformi za izradu web sajtova. Nekada je to sasvim dovoljno za vaš budući biznis, a razvitkom poslovanja kasnije uvek možete nekog da angažujete da vam izradi ozbiljniji web sajt. Ukoliko ste zainteresovani da sami probate nešto na tu temu donosimo vam tekst koji objašnjava izradu web sajtova korak po korak.

Osam razloga zbog kojih vam je potrebna izrada sajta:

 • Vaša konkurencija ima web sajt
 • Otvoreni ste 24/7 365 dana u godini
 • Vaši kupci očekuju da imate web sajt
 • Poboljšajte poverenje potrošača i korporativni imidž
 • Pronađite više klijenata na mreži ( i preuzmite neke od svojih konkurenata )
 • Dostavite svoju poruku bez trošenja novca na štampanje ili poštarinu
 • Budite na ravnoj nozi sa najvećim svetskim kompanijama
 • Izrada web sajta nikada nije bila lakša, ili pristupačnija!

 Osam razloga za redizajn web sajta:

 • Vaš web sajt ne radi više ništa za vaš biznis
 • Vaš web sajt je malo zastareo ili dosadan
 • Potrebno je da sajt odslikava gde vaš biznis ide, a ne gde je bio
 • Neka Vaš web sajt izgleda modernije u korak sa vremenom i novim tehnologijama (mobile, responsive)
 • Neki linkovi ka vašem sajtu ne rade, a ima i grešaka u kucanju teksta ili je nestala slika sa vašeg web sajta
 • Izvinjavate se klijentima zbog svog zastarelog sajta i ne prilagođenog
 • Vaš trenutni veb dizajner ne reaguje blagovremeno na vaše potrebe
 • Opet – Izrada web sajta nikada nije bila lakša, ili pristupačnija!
Izrada sajtova je pravi način da Vas i Vaš biznis predstavimo na internetu – Optiweb studio