Optimizacija sajta putem video sadržaja je veoma bitna i često zanemarena vrsta optimizacije sajta.

Zbog toga je potrebno kad god je to moguće na sajt dodati neki video klip koji će svojim sadržajem biti vezan za temu sajta ili web stranice

Kao što vidite još jedna važna stvar kada je u pitanju optimizacija sajtova je video sadržaj. On će posetioca svojim sadržajem zadržati na sajtu i time smanjiti bounce rate koji je jako bitan faktor u rangiranju sajta.

Optimizacija sajta putem video sadržaja

Dodavanje video sadržaja na sajt

Pravi način za dodavanje video klipova na vaš sajt sastoji se u tome da taj video klip prvo uploadujete na neki od besplatnih video servisa (Youtube, Vimeo), a nakon toga da preuzmete “kod” tog video klipa i da ga ubacite na vaš sajt.

Ispod video klipa imate dugme “embed”.

Klikom na njega dobićete kod koji treba da ubacite na vaš sajt.

Šta time dobijamo?  Pa dve stvari..

  • Prva je da se video nalazi na serveru recimo Googla (Youtube) i samim tim ne opterećuje vaš server na kojem se nalazi vaš sajt. Ovim smanjujete protok na vašem serveru koji je ograničen vašim paketom koji ste izabrali prilikom kupovine hostinga.
  • Druga stvar je da ukoliko na pravi način optimizujete video na recimo Youtube-u dobićete veliki broj poseta sa samog Youtuba, a ne retko se dešava da se taj video pojavljuje i na prvim stranama Googla i time takodje doprinosi povećanju broja poseta vašem sajtu i optimizaciji sajta.

Koristite video klipove da posetiocima i korisnicima sajta prikažete sebe, svoje proizvode ili usluge i time obogatite sadržaj na sajtu.

Video klipovi su jedan od najboljih načina on-page optimizacije sajta. Ukoliko dok je u toku izrada sajta to uradite kako treba, poseta i pozicija na Google-u neće izostati. Zbog toga je važna optimizacija sajtova putem video sadržaja.